enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Lauri Markkanen - "Finnisher"

Kannattaa lukea Hesarin hieno Saska Saarikosken kirjoitus Suomen urheilun suurimmasta nimestä Lauri Markkasesta.

Pikkuhiljaa kaikki muutkin ihmiset kuin koripalloa seuraavat ihmiset alkavat tajuta, kuinka suuresta urheilijasta on kysymys. Pikkuhiljaa ihmiset alkavat myös tajuta, kuinka suuri urheilulaji koripallo maailmalla on.

Hannu Möttölä oli Suomi-koriksen tienraivaaja NBA:han, Bilbaon MM-kisat nosti koripallon fanittamisen aivan uudelle tasolle, Lauri Markkanen on todennäköisesti Suomi-koriksen todellinen isku päin näköä.

Markkasen lempinimi "Finnisher" on hieno, isoksi mieheksi hän on hämmästyttävän tarkka kolmosten nakuttaja.

Koriksen lahjakkuustekijät ovat tylyt: pituus, käsien väli, urheilullisuus. Markkanen omaa tietysti nämä kaikki. Osin kyse on perinnöllisyydestä, hänen molemmat vanhempansa olivat maajoukkuepelureita.

Mutta Markkasessakin kiinnittyy huomio sittenkin oleellisimpaan, harjoittelun intohimoon. Yläkoulussa Jari Kurri laukoi välkillä vanerilta rannelaukauksia, tuloksena oli yksi kaikkien aikojen komeimpia rannelaukauksia. Jari Litmanen kuljetti palloaan aina mukanaan, tuloksena oli yksi kauneimmista tekniikoista kautta aikain.

Sama intohimo on Lauri Markkasenkin taustalla. Välituntisin hän aina peuhasi koulun pihakoristelineellä, tuloksena on hirmuisen varma heittotekniikka.

Ensimmäisen kerran näin Markkasen pelaavan, kun hän oli 17-vuotias. Suuni loksahti auki. Kuinka noin noin iso mies noin nuorena voi olla noin kehittynyt pelaaja? 

* * *

19.2. HS

213-senttisestä Lauri Markkasesta on tulossa suomalaisen urheilun suurin tähti – HS seurasi, millaista suurlupauksen elämä on yliopistokoripallon maailmassa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

NBA:n anabolisilla steroideilla kyllästetty maailma karsii jyvät akanoista. Jos siellä valkoisena miehenä pärjää, on suuri urheilija.

Tämän blogin suosituimmat