enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Epäurheilija Ronaldo

  • http://7-themes.com/6918961-cristiano-ronaldo-wallpaper-free-download.html
    http://7-themes.com/6918961-cristiano-ronaldo-wallpaper-free-download.html

Cristiano Ronaldo yksi epäurheilullisimmista jalkapalloilijoista, joita tiedän. Portugalin joukkueesta löytyy toinenkin vastaava, Pepe.

Pelkkä taito ei tee jalkapalloilijaa.

Eilisen Islanti-ottelun jälkeen Ronaldo ei edes kätellyt vastustajiaan kuten muut portugalilaispelaajat tekivät.

Jalkapallo on tulosurheilua. Joukkue, joka tekee enemmän maaleja, voittaa. Tyylipisteitä ei jaeta. Islantikin yritti voittaa, mutta omin eväin.

Islanti ja Unkari ovat tähän mennessä olleet EM-kisojen piristysruiskeet. Jalkapallon seuraaminen olisi turruttavaa ilman yllätyksiä. EM- tai MM-turnauksissa ei olisi mitään mieltä, jos lopputulokset ratkaistaisiin Fifa-rankingin mukaan.

Jokainen joukkue käyttää omia vahvuuksiaan. Kauneinta peliä, jota olen pitkään aikaan nähnyt, oli Leicesterin peli Valioliigassa. Valmentaja Rainieri teki sellaisen jalkapallokudelman, joka puri. Rahajoukkueet jäivät toiseksi.

Olen nähnyt Ronaldon kolme kertaa livenä. EM-karsinnassa Suomea vastaan Olympiastadionilla tuli tasapeli 1-1. Silloin Huuhkajien paljon parjattu vasen pakki Toni Kallio pisti Ronaldon täysin nippuun. Ronaldo ei saanut mitään aikaan.

Ronaldo on tyypillinen nykyjalkapalloilija, joka loistaa vasta, kun rinnalla on kasa rahalla ostettuja huippupelaajia, Bale, Kroos, Modric, Rodriguez, Benzema...

On tilaa loistaa.

Iceland’s Lars Lagerback:

Portugal’s Pepe and Ronaldo could be in Hollywood (The Guardian 12.6.2016)

Niin, ja Islannilla on jotain virkaa EM-kisoissa. He olivat karsinnan lohkoykkösiä voittaen mm. Hollannin, kahdesti.

 

***

15.6. Iltalehti

Ronaldo kiukutteli Islannista: "He eivät edes yrittäneet pelata"

Real Madridin paidassa vastikään Mestarien liigan voittanut Ronaldo oli pelin jälkeen pahalla päällä. 

- Islanti ei edes yrittänyt pelata. He parkkeerasivat bussin maalinsa eteen, puolustivat, puolustivat ja puolustivat. Heillä oli kaksi paikkaa, ja he tekivät yhden maalin. He olivat onnekkaita, hän aloitti.

- Meitä turhauttaa. Portugali yritti voittaa pelin, mutta vastustaja ei. Se on kapea ajattelutapa, ja siksi heillä ei ole mielestäni täällä mitään virkaa, Ronaldo tilitti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Islannin pakkien olisi pitänyt aina ohimennen hieman "pöyhiä" Ronaldon hiuslaitetta... viimeistään toisen kerran jälkeen olisi "herra" pimahtanut ja ottanut punaisen kortin.

Mutta hieno peli Islannilta kuten myös Unkarilta...

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Iltalehti:

Islannin maajoukkueen Kári Árnason vastasi Ronaldon esittämään kritiikkiin Goal.comille.

- Hän on vain huono häviäjä. Hän ei halunnut hävitä ottelua. Mitä hän oikein odotti - meidän pelaavan kuin Barcelona häntä vastaan? Árnason ihmetteli ja syytti portugalilaista myös sukeltelusta.

Aftonbladetille Árnason kuvaili Ronaldon käytöstä "lapselliseksi".

- Tietenkin me olimme altavastaaja. Me pelasimme kuin altavastaaja ja olimme lopulta epäonnisia, että emme voittaneet ottelua.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Itse olen pienestä pojasta saakka kannattanut Real Madridiä, mutta olen useamman vuoden kuitenkin toivonut Ronaldon sekä Pepen lähtevän.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä Ronaldo on oikeassa. Islanti pelasi pelistä yli puolet niin, että kaikki 11 pelaajaa olivat 16 m:n sisällä, kärkipelaajakin "kärkkyi" kaarella.

Kyseinen, Suomenkin jalkapallomaajoukkueen pelitapa, ei ole lajille hyväksi. Itse kutsun kyseistä pelitapaa jalkapallon raiskaamiseksi. Siis koko lajin.

Sääntöjä tulisi muuttaa. Mikäli puolustava joukkue muodostaa rangaistusalueelle "bussin", kuten Ronaldo puolustusasemaa kutsui, tulisi hyökkäävälle joukkueelle antaa vapaapotku rangaistusalueen rajalta, kaaren alueelta.

Jalkapallon on muutenkin tylsä laji. 90 minuuttia taitavaa kikkailua, harhautuksia ja satunnaisesti 0-2 maalia. Koska kyseessä on maalintekopeli, pitäisi molempien joukkueiden edes yrittää maalintekoa.

Jos sinusta Islanti ja Unkari ovat turnauksen väriläiskät, minusta tuosta kaksikosta ainakin Islanti voitaisiin sulkea koko kisoista. Siinäkin olen Ronaldon kanssa ihan samaa mieltä.

Pidät Ronaldoa epäurheilijamaisena. Minusta hän on rehellinen, hieno urheilija. Ihan kuin Seppo Räty. Ronaldo vähät välittää, mitä toimittaja tai Lundell haluavat kuulla. Romaldo kertoi asiat, juuri niin kuin ne todellisuudessa ovat. Ainakin omasta mielestään.

Ja voi olla, että Ronaldo tietää ja tuntee pelin paremmin kuin Lundell ja Niemeläinen yhteensä.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Kai...

Nykäset, Rädyt, Palanderit ja Ronaldot ovat medialle tärkeitä, koska heistä saa aina jutun juurta :)

Kirjoitit:

"Koska kyseessä on maalintekopeli, pitäisi molempien joukkueiden edes yrittää maalintekoa."

Näin teki Islantikin, omin ehdoin.

Kuten Islannin Kari Arnason totesi, ei Islannilla ollut mitään järkeä lähteä pelaamaan pallollista pikkubarcelonaa. Ei ole mitään mieltä lähteä ehdon tahdoin häviämään matsia.

Jalkapalloa pelataan AINA pisteistä. Ystävyys- ja harjoitusmatsit ovat erikseen.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Jos joku joukkue pitäisi sulkea pois kisoista, niin Venäjä. Ei joukkueen takia, vaan kannattajien takia. Osa heistä ei ole tullut kisoihin seuraamaan jalkapalloa, vaan harrastamaan väkivaltaa.

Islannin kannattajat ovat tasan toista maata. Olen heihin tutustunut mm. Anfieldillä, todella rehtiä porukkaa. Heitä ei tarvitse pelätä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Christiano Ronaldo on cool! Kundilla ei ole edes tatuointeja lihastensa erottumista häiritsemässä, vaikka lajiin yleensä näkyy liittyvän hurjat määrät ihopiirroksia.

Ottelun jälkeen tapahtuva kättely on jalkapallossa satunnaista ja vapaamuotoista verrattuna jääkiekkoon tai lentopalloon, joissa pelaajat järjestäytyvät jonoihin kättelyä varten. Futiksessa kaikki eivät missään tapauksessa kättele kaikkia vastustajiaan.

"Hyvä häviäjä" on vaarallinen käsite. Jos harjoittelet häviämään, opit sen, mikä tekee muista voittajia. "Show me a good loser, and I'll show you a loser."

Ronaldolla on näköispatsas Madeiran saarella. Tietty shortsien peittämä ruumiinosa on noteerattu varsin hyvin kehittyneenä, tai miten sen nyt sanoisi.

http://static.iltalehti.fi/jalkapallo/ronaldopatsa...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

No nyt se kansikuvapoika missasi jo rangaistuspotkunkin! Onkohan globaalisti voimakkaampi tunne tällä hetkellä sääli vai vahingonilo?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"He olivat karsinnan lohkoykkösiä"

Saanen korjata kaksi tässä olevaa epätarkkuutta. Islanti ei voittanut karsintalohkoaan, vaan Tshekki. Lisäksi suomessa joukkue ei ole monikollinen sana, toisin kuin vaikkapa englannissa; huolestuttavaa, että luokanopettaja sortuu moiseen virheeseen.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa