enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Euroopan mestari Robert Helenius Vuoden urheilijaksi

Robert Helenius nyrkkeili eilen Euroopan mestariksi (HS 20.12.)

Robert otti selvän pistevoiton, ensimmäisessä erässä Robert nakutti Rillin kanveesiin. Luulin jo hetken, että ottelu loppuisi siihen paikkaan, mutta Rill nousi ja taisteli sitkeästi loppuun asti.

Ottelun voittajasta ei ollut sanan sijaa, Robert hallitsi ottelua alusta loppuun.

Tarkkailin Robertin lyöntejä, Robert takoi erittäin lujia lyöntejä vastustajaansa. Voi olla, että hän on tämän hetkisistä raskaan sarjan nyrkkeilijöistä kovanyrkkisin. Luin jostain, että Robertin lyönnit ovat lujempia kuin Mike Tysonin.

Surullisen kuuluisan Chisora-ottelun jälkeen, ottelun, jossa Heleniuksen käsi meni säpäleiksi heti ensimmäisessä erässä, Dereck  Chisora totesi, että kukaan ei ennen ollut lyönyt häntä niin lujaa kuin Robert. Huomiotava on, että Chisora oli ennen ko. matsia otellut myös maailmanmestari Klitchkoa vastaan.

Hyvin mielenkiintoista on, että Helenius pääsee ensimmäisenä puolustamaan titteliään juuri Chisoraa vastaan. Toivon hartaasti, että silloin Robert tyrmää Chisoran. Vastustajaksi ensin kaavailtua Erkan Teperiä epäillään dopingrikkomuksesta. (Yle 20.12)

Vaikutti siltä, että Helenius suorastaan metsästi Rilliä.

Robert hallitsi kehän keskialuetta suvereenisti, liikkui melko staattisesti ja yritti saada kovia osumia läpi Rillin puolustuksen. Robertin lyönnit sujahtivat muutaman kerran suoraan Rillin suojauksen läpi.

Heleniuksen kehosta näkee, että on treenattu kovaa. Enää vähän lisää tehokasta treeniä ja pari voitettua matsia, niin Robert todennäköisesti pääsee maaimanmestaruusmatsiin, mikä olisi suomalaista nyrkkeilyhistoriaa. Silloin Robert ohittaisi Suomen kaikkien aikojen nyrkkeilijän Gunnar Bärlundin, joka aikoinaan rankattiin maailmanmestari Joe Lousin kakkoshaastajaksi. GB ei kuitenkaan koskaan päässyt MM-tittelimatsiin asti.

Nykyinen maaimanmestari, juuri tittelin Vladimir Klitchkolta voittanut Tyson Fury, on valtaisa jässikkä, suurin maailmanmestari koskaan, 206 cm. Fury on voittanut kaikki 25 matsiaan, joista 18 tyrmäyksellä. Heleniuksen vastaavat luvut ovat 23 ja 13. 

Nyt Robert on saavuttanut EM-tittelin kahdesti. Saa nähdä, kuinka korkealle hän nousee rankingeissa voitetun matsin jälkeen.

Suoritus on erittäin kova, jos voisin, äänestäisin Heleniuksen Vuoden urheilijaksi. Raskaan sarjan Euroopan mestaruus on tilastollisesti vaikeampi saavuttaa kuin keihäänheiton EM-mestaruus, sillä nyrkkeilijöitä on paljon enemmän kuin keihäänheittäjiä.

Matsi on katsottavissa täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=mqjXZ77qr2k

Lisäys:

Puolustaako Helenius titteliään Sauerlandin nyrkkeilijää vastaan? (Yle 20.12)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minäkin alan ymmärtää urheilua siinä vaiheessa kun Robbe astuu kehään.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kävin matsin katsomassa, ja kyllä Helenius oli kehän kuningas.

Vähän ennen häntä kehässä kävi toinen erittäin kova ukko. Kuubalaissyntyinen, ja sittemmin suomalaistunut Dayron Lester Jimenez esitti todella rentoja nyrkkeilyotteita. Tässä kuvaa "joulupukista": http://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/nyrkkeily/artik...

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset