enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Oh Sami, Sami! Hyypiä!

Hyypiä mahtui kovalle asiantuntijalistalle (Iltalehti 12.11.)

The Telegraph -lehden yhdeksänmiehinen futisasiantuntijaraati on tehnyt sata parasta valioliigapelaajaa -listan.

Mukana on yksi suomalainen, Sami Hyypiä. Hän komeilee sijalla 54.

- Jos kyseessä olisi Valioliigan paras hankinta -listaus, 2,5 miljoonalla Hollannista hankittua toppari Hyypiää olisi vaikeaa lyödä, perusteluissa kirjoitetaan.

- Hän ei vaikuttanut koskaan hermostuvan, oli harvoin loukkaantuneena ja nautti liigan parhaiden kärkimiesten kanssa kamppailuista - jotka hän harvoin hävisi.

 

Hyvä Sami!

Pohjoismaisista pelaajista Sami Hyypiän edelle kiilasi vain tanskalainen molari Peter Schmeichel.

Vuosi sitten Sami sai vieläkin hienomman tunnustuksen. Fanit äänestivät hänet Liverpool FC:n kaikkien aikojen viidenneksi merkittävämmäksi pelaajaksi. Sijoitus on mieletön, koska Liverpool FC -seurassa on pelannut hirmuinen määrä huippupelaajia. Valioliigaa on pelattu vasta vuodesta 1992, kun taas Englannin liigaa on pelattu vuodesta 1888.

Pitää muistaa, että Samin hyötysuhde on koko Valioliigan historian parhaita ellei paras, kun hänet ostettiin Liverpooliin vain 2,5 miljoonalla punnalla. Nyky-Poolin päävalmentaja Brendan Rodgers on ostanut ison kasan floppipelaajia 20 miljoonaa puntaa / pelaaja.

Kirjoitukseni otsikko "Oh Sami, Sami! Hyypiä!" on The Kop -katsomonosan ultrafanien kehittelemä kannatuslaulu Samille. Olen laulanut ko. laulua lukemattomia kertoja Anfieldin stadionin viereisessä legendaarisessa The Park -pubissa. Kannattajat laulavat laulua vieläkin, vaikka Sami on ollut poissa Anfieldin nurmelta jo muutaman vuoden.

Sami on Liverpool FC -legenda, mitä ei täällä Suomessa aina tajuta.

Samin päätösottelu oli kauhea shokki The Kopin faneille ja minulle. Kopin fanit olivat tehneet hienon sinivalkoisen lippumeren katsomoonsa, ja he lauloivat Samin kannatuslaulua koko ottelun ajan.

Silloisella päävalmentaja Rafael Benitezilla ei ollut tyylitajua ollenkaan. Hän piti Samia vaihtopenkillä, vaikka ottelu oli sarjasijoituksen suhteen täysin merkityksetön. 

Kaikki odottivat Samia kentälle heti puoliajan jälkeen. Mutta Sami pääsi kentälle vasta aivan lopussa kapteeni Stephen Gerrardin aloitteesta. Gerrard marssi vaihtoalueelle ja tunki kapteenin nauhan Samin käteen Beniteziltä mitään kysymättä.

Toivotan onnea Samille valmmennustehtävissä! Toivon kovasti, että näen hänet jonain päivänä päävalmentajana Anfieldin nurmen reunoilla.

The Telegraphin Top 100 lista hienona kuvasarjana:

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/picturegalleries/11153856/Premier-Leagues-100-greatest-ever-players.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa