enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Huuhkajien Romania-waterloo

  • Ennen matsia kolea tiistai-ilta oli toivoa täynnä.
    Ennen matsia kolea tiistai-ilta oli toivoa täynnä.

Jalkapallon EM-mestaruuskilpailut 2016 pelataan ensimmäistä kertaa 24:n joukkueen voimin.  Sanotaan, että Suomella kävi hyvä arpaonni, kun D-lohkoon Suomen lisäksi arvottiin Kreikka, Unkari, Romania, Pohjois-Irlanti ja Färsaaret.

Kolmen ottelun jälkeen Suomella on kasassa vain neljä pistettä. Suomi voitti Färsaaret vieraissa, mutta kotona pelasimme tasan Kreikan kanssa ja hävisimme eilen katkerasti Romanialle. Pelatuista kotimatseista olisi pitänyt ottaa kolme-neljä pistettä.

Olen katsonut Suomen pelit silmä kovana. Erityisesti häiritsee, että suomalaisten kulmapotkut ovat aivan ponnettomia. Kulmapotkut jäävät vajaiksi, ihmetyttää, miksi kulmia ei lauo Roman Eremenko, jonka tekniikan luulisi riittävän.

Huuhkajat kykenee hyvin hallitsemaan peliä, mutta jotenkin, kun vastustajan maalia aletaan lähestyä, peli hyytyy. Ei Romania eilen ollut sen kummempi joukkue, vaan ottelu olisi kyllä pitänyt niitata jo ensimmäisellä puoliajalla. Romanian maaliin johtanut kulmapotku oli shokki, Bogdan Stancun pusku suomalaisröykkiön keskeltä oli jotain sellaista, mitä en halua enää koskaan nähdä.

Alexander Ringin varoituksia ei voi ymmärtää. Toinen varoitus tuli niin pian ensimmäisen jälkeen, kyllä pelaajan yksinkertaisesti pitää hallita hermonsa tuollaisessa tilanteessa. Edellisessä matsissa Perparim Hetemajlta meni hermot, ja hänet piti vaihtaa pois puoliajan jälkeen.

Kun Stancu laukoi toisen maalinsa, minä ja melko moni muukin katsoja ampaisi ylös penkistään ja häipyi stadionilta pois niin nopeasti kuin pääsi.

Ylivoimaisesti parasta ottelussa oli Pohjoiskaarten laulut. Kiitos pojat.

Peli ei onneksi ole vielä täysin pelattu, vaikka Suomi ei pääsisikään lohkossa kahden parhaan sakkiin, sillä mukaan pääsee myös neljä parasta lohkoissaan kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta.

D-lohkoa johtaa yllättäen Pohjois-Irlanti yhdeksällä pisteellään, Kreikalla on vain yksi piste. Kimurantiksi menee tämä ennakkoon tasaiseksi veikattu lohko. 

Ei ole yhtään mitään järkeä järjestää maaotteluita noin myöhään, peli alkoi vasta klo 21.45, vaikka oli arkipäivä. Stadion oli puolityhjä. Ei pidä suostua UEFA:n joka oikkuun, käsittääkseni mm. Venäjällä on ollut oikeus järjestää matseja jo kello seitsemältä.

UEFA vie futista kaupallisuus edellä, vrt. Mestareiden liiga. Sankarijalkapalloilija Platini sanoi taannoin, että Mestareiden liiga on jalkapallon syöpä. Platini on oikeassa, suurista kansallisista sarjoista on mennyt hohto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Näen Suomen pelin ongelman samoin kuin Ylellä kommentoiva Antti Pohja: maalien edustoilla ei pärjätä. Toimivatkin syöttöyhdistelmät tukehtuvat, kun edetään laukaisuetäisyydelle vastustajan maalista. Loppuvatko syöttövaihtoehdot, vai henkilökohtaiset taidot pallon toimittamiseksi kohti maalia? Puolustuksen keskellä aikaa asettelulle ei ole, joten maalilaukaukseen pitäisi kyetä viimeistään toisella kosketuksella.

Omissa soi Romaniaa vastaan kahdesti, ja kulmapotkuun (1-0) reagoiminen on kritisoitu jo moneen kertaan. Mutta miksi 2-0 -osumaan johtanut tilanne katseltiin vierestä suorastaan seisoskellen? Hyökkääjäpelaaja kuljetti palloa poikki kentän rangaistusalueen tuntumassa, ja sai tilaisuuden syöttää vastaantulevalle joukkuetoverilleen. Suomen pelaajat seurasivat tapahtumaa jonkinlaisessa avorivissä suorin jaloin, eikä romanialaishyökkääjä Stanculla ollut edes kiire huolellisesti ampua kierteistä vastapalloa tarkasti maaliin.

Olisi kovin helppoa vaihtaa valmentajaa, mutta se tuskin korjaisi mitään. Suomen pelaajisto oli Romaniaa vastaan neuvoton, mutta ei edes Jari Litmanen pystyisi löytämään kentälle yhtään parempaa suomalaiskokoonpanoa. Tällä kertaa kysymys nimittäin on liian heppoisesta pelaajamateriaalista.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset