enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Homo maikka

  • Antiikin oppineita
    Antiikin oppineita

2.9. Yle   Saako lapsesi opettaja olla homo?

Miten suhtautuisit, jos opettaja, poliisi tai vaikkapa jääkiekkoilija olisi avoimesti homoseksuaali? Vastaa kyselyyn.

Miksi Suomessa on edelleen useita tehtäviä ja ammatteja, joissa ei tulla ulos kaapista? Tuleeko paine alan sisältä – esimerkiksi poliisi, armeija – vai ulkopuolelta – vanhemmat, sponsorit. Onko yhteiskunta jakaantunut arvokonservatiivisiin ja liberaaleihin aloihin ja alueisiin?

 

Ylen sivuilla on mielenkiintoinen kysely, johon toivoisin kaikkien avoimesti vastaavan. Aihe on hyvin mielenkiintoinen. 

Ymmärrän hyvin, jos homo-opettaja ei halua tulla ulos kaapista. Ennakkoluulot voivat olla sitkeitä. 

Tiedän muutamia homo-opettajia. Eivät he järin ole toitottaneet homouttaan. Opettajan ammatti on ns. puolijulkinen ammatti, jossa voi helposti joutua silmätikuksi.

Maalla voi olla vaikeampaa kuin suuressa kaupungissa, jossa on helppo sulautua joukkoon. Suuren kaupungin ilmapiiri voi olla sallivampi kuin pienen maalaiskylän. Ei ole mikään salaisuus, että homoja on hakeutunut esim. pääkaupunkiseudulle, opettajiakin.

Ylen toimittaja kysyy, Onko yhteiskunta jakaantunut arvokonservatiivisiin ja liberaaleihin aloihin ja alueisiin?

Perinteisesti on ajateltu, että opettajienhuoneet ovat arvokonservatismin pesäkkeitä. Opettajisto on viime vuosikymmenen aikana rajusti naisistunut, oletan, että nykyopettajienhuoneet ovat melko liberaaleja yhteisöjä. En epäile yhtään, etteikö opettajanhuoneeseen yksi homokin mahtuisi.

Kyse ei ole siitä hyväksyvätkö muut opettajat kollegansa homouden, vaan hyväksyvätkö oppilaiden vanhemmat lastensa opettajan homouden. Varmaan tätä Yle kyselyllään utelee.

Alakoulussa oppilaille on yksi lysti, onko opettaja hetero vai homo. Tuskinpa he opettajansa seksuaalista suuntautumista kovin syvällisesti pohtivat. Yläkoulussa ja lukiossa varmasti pohditaan.

Sinänsä kysymys, Saako lapsesi opettaja olla homo?, on absurdi. Kysymyksestä tulee mieleen joku toimivallaton kansantuomioistuin tai kivitystuomiot. Suomessa ei opettajien työhaastatteluissa udella hakijan seksuaalista suuntautumista.

Homoja opettajia on. Luulen, että opettajissa on homoja samassa suhteessa kuin muissakin ammateissa.

http://www.properuskoulu.net/2013/09/homo-maikka_2.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

En ole koskaan tullut ajatelleeksi on lasteni opettaja homo. Miksi edes olisin, eihän se asia minulle kuulu.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Samaa mieltä: "Saako lapsesi opettaja olla homo" -kysymys on absurdi.

Käyttäjän MikaelJaakkola1 kuva
Mikael Jaakkola

Entäs jos se hompelous opettaja koskettelee? Semmonen maikka oli meillä aikoinaan. Aika ihme juttuja voisin kertoa. Olihan se joskus vähän kiusallista, mutta enempi meitä nauratti kun hän niin avoimesti väänsi. Kun ei hän mitään kotibileitä meille kuitenkaan järjestänyt.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Siinähän sitä ongelmaa onkin, mutta yhtä hyvin se heteromaikka voi kosketella ja katsella.

Käyttäjän MikaelJaakkola1 kuva
Mikael Jaakkola

No sitähän minäkin. Tai en sittenkään, sillä olis ollut jo liian pervoa, jos heteromies meitä poikia olis sillä tavalla kohdellut. Homoltahan se oli luonnollista.

Täh, huh? No en tiedä. Kysymyksen asettelua kans vähän ihmettelen, kun tuskinpa tuostakaan kelleen traumoja jäi. Vaikka mistä minä tiedän.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Arvasit kuitenkin varmaan, että heteromies tyttöjä...ja heteronainen poikia...

Heikki Härmä

Kyllähän kakaroiden yleiseen kielenkäyttökulttuuriin kuuluu se kotona omaksuttu tapa puhutella vanhempia sillä puhuttelukielellä kun siellä osataan ja käytetään.

Koulu ei opeta puhuttelemaan vanhempiaan tai opettajiaan vitun huoraksi tai homoksi.

Laajentaisin tässä tilaisuudessa keskustelua kouluopetuksen opetussisällön suuntaan.

Kun olen pappaikäinen jolla on lapsia ja lastenlapsia, niin jutellessa näiden kanssa olen havainnut, että mehiläis- ja muurahaisyhdyskuntien organisoituneesta yhdyskuntaelämästä he hämmästyvät. Ei koulussa tällaista opeteta. Siis että on yksi taho, jonka hyvinvoinnin eteen monilukuinen joukko ahertaa aamusta iltaan. Päivästä päivään ja vuodesta toiseen. Kun itse aikoinani koulua kävin, kyllä nämä yhdyskunnat tiukkoine työnjakorajoineen opetettiin.

Kun tämä oppiaines nyt näyttää poistuneen kahden sukupolven opetussisällöstä, niin herää kysymyksiä.
Kysyn vain yhden, dekkareiden lukija kun olen: Kuka tästä hyötyy?

Teppo Nygren

Lapset eivät opi kotonaan huonoa kielenkäyttöä vaan vanhemmilta lapsilta ja kaveripiiristä. Kun lapset vapautettiin vanhempien vallasta, niin perheen ulkoista vaikutusta vahvistettiin ja kodin ilmapiirin vaikutusta heikennettiin. Meillä ei esimerkiksi kiroilla kotona ja ainoastaan viime päivien aikana minäkin olen oppinut kiroilemaan. Sen opin minun kahdelta tyttäreltäni jotka ovat saaneet vaikutuksia ikätovereiltaan ja vanhemmilta lapsilta. On heille käyty puhumasdsa homouden hiemouksistakin ja kaikkea muutakin mitä ei kotona olisi opetettu. Poikani ollessa pienenä päivähoidossa, kun asuimme kaupungissa poikani sanoi yhtenä päivänä että häntä vituttaa. Kysyin pojaltani että mistä hän tuon sanonnan oli oppinut ja poikani kertoi että hoitotädit aina sanoo että niitä vituttaa.

Heikki Härmä

Taisin eksyä väärän aihepiirin alueelle. Vasta nyt luin ingressiartikkelin.

Katellaan ja palaillaan.

Teppo Nygren

Opettajan seksuaalikäyttäytyminen ei kuulu oppilaille eikä opettaja ole sitä oppilaille velvollinen selvittämään. Opettajan kuuluu opettaa, eikä tuoda omaa yksityiselämäänsä oppilaiden arvioitavaksi. Minun kouluaikana eivät oppilaat edes tienneet että ketkä opettajat ovat naimisissa ja kenen kanssa ja kuka mitäkin tekee tai harrastaa vapaa-aikana. Monelle se homon avoimuus on yhtä kiinnostavaa, kuin ateistille uskoon käännyttämisyritykset. Itseasiassa näen jonkinlaista yhteneväisyyttä homon kaapista tulemisen ja papille synneistä ripittäytymisen välillä. Toivotaan jonkinlaista synninpäästöä, kun tunnetaan syyllisyyttä. Se miksi tunnetaan syyllisyyttä johtuu siitä että etujärjestöstä on tullut itsetarkoitus ja mediassa jatkuvasti puhutaan homovihasta ja homovastaisuudesta.

Heikki Härmä

TN hyvä!

Elämä on maratoni, ei pikamatka.

Uutta voi oppia, kaikilla vaan ei siihen riitä voimaa.
Jokainen tarvitsee lepohetken, latautumisajan, ja se on itse hyväksyttävä, ei muiden hyväksyntää se kaipaa.

Että nyt vaan unta kaaliin!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tämä on omituista kaksinaismoralista aikaa. Juorulehdet tekevät kaikista olemattomuuksista kauhisteltavia skandaaleja.
Ei kai sitä poikkeavaa sukupuolisuutta tarvitse kauhiasti toitottaa, mutta vaikeata on salassakin pitää, siitä syntyy vain turhia juoruja.
Eikö asiaan voi suhtautua luontevasti, miespuolisiinkin homoihin.
Lesbo-opettajia tuskin on kauhisteltu yli sataan vuoteen tai niin kauan kuin heitä on ollut olemassa.

Teppo Nygren

Vaikka asunkin maaseudulla, niin en usko että täälläkään kukaan korvaansa lotkauttaisi jos joku opettaja, poliisi, pappi tai minkään muun ammattikunnan edustaja olisi homo, kunhan ei rupeaisi sitä omaa suuntaustaan markkinoimaan.
Pitäisi tehdä jonkinlainen yhteenveto näistä homojen hyväksikäyttäjistä ja homoja poliittisina ratsuinaan käyttävistä henkilöistä, jotka itse eivät ole ilmeisesti homoja, mutta jotka pyrkivät sotkemaan sellaisia asioita yhteen, jotka eivät oikeasti kuulu yhteen ja siten asettamaan kaksi muuten hyvää mutta eritavoin seksuaalisesti reagoivaa mutta muutoin samanlaista ihmistä vastakkain. Nämä homoja ratsuinaan käyttävät puhuvat että suomen homoilta ja lesboilta puuttu jotkut ihmisoikeudet. Puhuvat ihmisoikeuskysymyksestä. Olen yhdeltäkin sosiaalidemokraattien nuorisojärjestössä toimivalta henkilöltä kysynyt että mikä se ihmisoikeus on joka homoilta puuttuu. Kerroin samalla tietäväni kaksi vanhaapoikaa, jotka asuvat samassa taloudessa ja heistä takavuosina olivat tekemässä lehtijuttuakin, kun toimittajat luulivat heitä homoiksi. Olikin kaksi heteromiestä joilta ei puuttunut ihmisoikeuksia. Mikä se on homojen ihmisoikeus, josta mämä omaa etua tavoittelevat homojen hyväksikäyttäjät puhuvat?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tämä on varmaan kaupunkilegenda, mutta kerron kumminkin. Kemianopettaja tuiskahti eräässä nimeltä mainitsemattomassa sisäsuomen kaupungissa turvalleen opettajan pöydälle. Oppilaat hälyttivät rehtorin apuun. Huomattiin, että opettajan henki haisi alkoholille. Asiasta tehtiin tutkinta. Opettaja asui tiettävästi autotallissa, mutta edellisen yön oli ennen luokkaan saapumista viettänyt kemian luokan kaapissa. Kaapista ulos tullessaan oli hän vakavasti tuiskeessa. Silloin kemiankaapissa oli puhdasta pirtua saatavilla. Nykyisin ei ole, joten ei mene ainakaan näkö. Hyvää talvea tuiskeita vaan sinne kaikille. Toki nimeltä mainitsematon opettaja sai koulusta pikaiset lähtöpassit.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset