enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Koirakoulua

  • Joka  maikan uskollinen apulainen?
    Joka maikan uskollinen apulainen?

 

Yle 31.10.  Koira koulussa apulaisena

Koira-avusteista työskentelyä opiskelevat mm. monet opettajat ja koulukuraattorit, jotka käyttävät koiria apuna oppitunneilla.
 
- Stressihormoonitasot laskee, verenpaine laskee, erittyy oksitosiinia eli tällaista mielihyväainetta. Koira auttaa myös ihan oppimaan. Ja tietysti monien on helpompi puhua omista asioista koiralle, kuin esimerkiksi koulukuraattorille, Reetta Tourunen listaa koiran hyötyjä.


Välillä silmiin osuu hauskoja koulu-uutisia. En oikein tiedä, miten suhtaudun koko juttuun. En ole koskaan ajatellut, että koiran voisi tuoda luokkaan tai, että koirasta olisi hyötyä oppimisessa.

Kevennys:

Koira voisi olla oiva säästökeino. Oppilas laitetaan koirankoppiin pulisemaan ongelmistaan. Kuraattoreita ei enää tarvita. Koiran ylläpito tulee kunnalle halvemmaksi kuin koulukuraattorin ylläpito. Koiralle riittää ruoka ja ulkoiluttaminen. Yksi koulunkäyntiavustaja voisi ulkoiluttaa vaikka viittä koiraa kerrallaan.

Koulukuraattori Reetta Tourunen toteaa, että monen lapsen on helpompi puhua omista asioista koiralle kuin esimerkiksi koulukuraattorille. Uskon tähän. Koira kuuntelee, ei keskeytä tai anna turhia neuvoja.

Hauska koirarotu:

Portugalin vesikoira

Portugalin vesikoira on iloinen ja ahkera koira. Vieraisiin se suhtautuu ystävällisesti, mutta se saattaa olla hieman pidättyväinen.

Pitäisikö hankkia koira?

Monella opettajalla on oma koira. Joka opettajienhuoneessa on koiraopettajaryhmä. Koiraopettajat keskustelevat omiaan, kun muut maikat juttelevat vaikka koulusäästöistä tai kunnallisvaalien tuloksista.

Pienellä koululla koira vasta tärkeä onkin. Kun se koulun toinen maikka olisi välkällä jossain muualla kuin opettajienhuoneessa, koira pitäisi seuraa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Jokaisen koiranomistajan pitäisi osallistua koirakouluun omalla reviirillään, kouluttaa koiransa kohtaamaan ihmisiä, etenkin lapsia, ja kouluttaa ihmisiä, etenkin lapsia, kohtaamaan koiraansa. Koulutus pitäisi aloittaa omasta itsestä kohtaamaan koiria ja ihmisiä, etenkin lapsia.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset