enkeliporsas "Jos eläimillä olisi taivas, pistäisin porsaat jonotuslistan kärkeen. Karjuista ei ole niin väliä."

Nykänen, Räty, Räikkönen, Kaurismäki - Suomi-kuvan todelliset kirkastajat

Iltalehti: Kaurismäki sekavana haastattelussa: "Rikkaat pitää tappaa"

- Ainoa keino päästää ihmiskunta kärsimyksistään on tappaa se prosentti, joka omistaa kaiken. Se prosentti, joka panee meidät tilanteeseen, jossa ihmisyydellä ei ole mitään arvoa. Rikkaat. Ja poliitikot, jotka ovat rikkaiden sätkynukkeja, Kaurismäki tylyttää haastattelussa.

Kaurismäki puhuu brittilehdelle myös suomalaisesta mielenmaisemasta ja itsemurhista.

- Tiedän, että tapan itseni, mutten vielä. En ammu itseäni päähän vaan sydämeen, Kaurismäki sanoo.

 

I love those finnish guys! Tähän eivät ruotsalaiset, eivätkä oikein muutkaan, pysty!

Kaurismäki jatkaa hienolla tavalla Suomi-kuvan kirkastamista. Mystistä pohjoisen eksotiikkaa, suomalainenkin mies pystyy avaamaan sielunmaisemaansa, harvakseen, mutta ahh, millä tavalla!

Menestyvien suomalaisten äijälausunnot tai todistavat, että meillä on todellista itsetuntoa, jota ei ole sliippaamisella ja small talkilla pilattu. Aina ei tarvitse pohdiskella, mitä muut ajattelevat. Uusiseelantilaisen ministerin taannoiset lausunnot Suomesta ja suomalaisista saivat aivan kohtuuttomasti tilaa suomalaisessa mediassa. 

Yksi Kaurismäen haastattelu on tehokkaampaa mainosta Suomelle kuin Matkailun edistämiskeskuksen vuoden ponnistelut. 

Antaa mennä vaan.

 

Kun sä lähdet hyppyyn, sä olet ihan yksin. Sä joudut siinä hyppyrinnokalla tekemään yksinäsi ihan omat ratkaisut. Sä oot siellä ylhäällä ihan up yours. (Nykänen)

Saksa on paska maa. (Räty)

Niin. Olin paskalla. (Räikkönen)

Ainoa keino päästää ihmiskunta kärsimyksistään on tappaa se prosentti, joka omistaa kaiken. (Kaurismäki)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kaurismäki ei tainnut olla sekavana, kuten iltalehden artikkelissakin vihjataan:

"verkkoartikkelin kommenttiosioissa epäilläänkin, että Kaurismäki yrittää vedättää The Guardianin toimittajaa. Kaurismäki sanoo nimittäin haastattelussa, ettei ole ollut veljensä Mika Kaurismäen kanssa missään tekemisissä 20 vuoteen. Artikkelin kommentoija kertoo kuitenkin veljesten istuskelleen yhdessä vielä viime kesänä useampienkin silminnäkijöiden mukaan omistamassaan Corona-baarissa Helsingissä.

Kaurismäki polttaa haastattelun aikana tauotta tupakkaa, vaikka tarjoilija on kieltänyt sauhuttelun useaan otteeseen.

- Poltan kolme askia päivässä. Ennätykseni on 12 askia. Minun täytyy polttaa, jotta jaksan vastata idioottimaisiin kysymyksiin, kuten sinun, Kaurismäki sanoo toimittajalle. "

Kommentoija luonnehti veljesten keskustelua sopuisaksi (amicably). Kannattaa lukea The Guardianin artikkeli (Iltalehden sivulla linkki) kommentteineen ennen kuin vetää johtopäätöksiä. Taisi olla nimeltään Rikos ja rangaistus se Raskolnikov-mukaelma, jonka teemaa tuo otsikoihin päässyt lausunto kierrättää. Aki on luonut omanlaisensa julkisuuskuvan ja pysyy siinä uskollisesti. Se on tärkeintä, että tulee iskeviä otsikoita.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

En vetänyt johtopäätöksiä, kyseessä on on Iltalehden otsikko, jonka laitoin linkiksi.

"Aki on luonut omanlaisensa julkisuuskuvan ja pysyy siinä uskollisesti." Näin on. Väittäisin, että tässä on se suuri ero Nykäseen, Rätyyn ja Räikköseen.

Joka tapauksessa ko. herrojen uutisointia on ollut aina ilo seurata, pitävät omalla panoksellaan iltapäivälehdistöä pystyssä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Kaurismäkeä kannattaa kuunnella. Hän onnistuu verhoamaan melko tarkkanäköiset viisaudet harvinaisen hienoon ja kuivaan huumoriin. Vaikuttaa myös siltä, että hän kuuluu siihen harvaan joukkoon joka ei ainostaan omaa periaateita vaan pitää niistä myös kiinni.

Elokuvissaan Kaurimäki onnistuu kuvaamaan suomalaista yhteiskuntaa ja sen sudenkuoppia paremmin kuin kukaan muu.

Ilkka Järvelä

Myönnettäköön etten tunne Kaurismäkeä persoonana juuri lainkaan, olen katsonut muutaman leffan siinä kaikki. Huumorintajuni ei veny niin pitkälle että voisin suhtautua tappamis-kehoituksien olevan mitään muuta kuin täyden sekopään puheita ja esitänkin toiveen että kukaan miestä ei fanittele tuollaisien puhujia millään tavalla vaan kyseiset puheet tyrmätään täysin ehdottomasti. Kaurismäen tuotannon täysi boikotointi kuulostaisi ihan sopivalta ratkaisulta.

Ja en ymmärrä miksi bloggaaja rinnastaa Seppo Rätyä tai Kimi Räikköstä Kaurismäkeen.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Sanoihan hää, että on ohjannut kaikki elokuvansa kännissä ja että ne on kaikki samanlaista pelleilyä... jotain sinnepäin.

Minun mielestä kuitenkin osa niistä on Suomen parhaita elokuvia koskaan.

Ja samalla tavalla hää joi kaljaa, oksenteli ja öykkäröi Cafe Maestrossa kuin tavissuomalaiset överiholistit, paitsi, että häntä ei heitety ulos. Ko mesta OLI veljesten elokuvateatterin lähellä SILLOIN. Karkkilan Pikku-Pässin terassilla viime kesänä oli käyttäytymiseltään tyylikäs. Kai häntä näkee siellä taas ensi kesänä, kun palaa talven mentyä... ja kun vietän kesää siellä jonkun aikaa joka vuosi.

Hänellä on kyllä loistava huumorin taju ja erityisesti suomen kielellä.

Kalevi Kantele

Aki K. sanoi jossain haastattelussa, ettei suomalaiset osaa arvostaa hän elokuviaan. Silloista viimeistään leffaansa oli Suomessa käynyt katsomassa 50.000 katsojaa. Kaurismäen mukaan todelliset fanit ovat Saksassa, missä katsojia oli ollu 250.000. Saksassa on n. 17 kertaa enemmän asukkaita kuin Suomessa, joten siellä olisi pitänyt olla 850.000 katsojaa, jos olisi sama määrä faneja per asukas kuin Suomessa. Taitaa raha puhua.

Aki K. on useamman kerran sanonut, että jos Suomi liittyy NATO:n, niin hän vie kirjansa pois Suomesta. Mahtaako hän viedä ne kakkoskotiinsa Portugaliin? Mitkä maat ovatkaan NATO:n jäseniä?

Käyttäjän JayL kuva
Juha Leppänen

Keskivertokansalainen tietysti kauhistuu kun Aki puhuu tuollaisia. Itse ymmärrän hyvin Akin tapaa ajatella, varsinkin hiprakassa.

Voi minusta hyvällä syyllä kysyä, onko tuo maailman rikkain 1% aiheuttanut muulle 99%:lle enemmän hyötyä kuin haittaa?

"Kuolemantuomio" esim. Wall streetin keinottelijoille on minusta liian helppo rangaistus. Heidät pitäisi pistää kokeilemaan elämää keskivertotuloilla, ilman kartanoita, omia lentokoneita jne.

Ilkka Järvelä

Tuo on tietty poliittinen näkemys. Sinällään täysin päätön ja tuomittava siinä tapauksessa että sisältää vaatimuksen tappaa joitakin ihmisiä. Mietin vaan että mikä olisi reaktio jos Kaurismäen aivopieru olisi kuultu Jussi Halla-aholta sillä erotuksella että rikkaiden tilalla olisi jotakin tiettyä muuta. Halla-aho ei ikinä sano moista, siitä huolimatta tuomioita ja vaatimuksia tuomioihin satelee sieltä sun täältä suunnilta.

Mutta kai nuo Kaurismäen ulostulot ovat ok mikäli on hiprakassa. En kylläkään tajua että miksi näin olisi vaan en vaivaa päätäni sekopäiden ajatuksilla. Jollaisia tässä blogissa onkin ihan riittävä määrä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Halla-Aho on poliitikko ja Kaurismäki on auteur-ohjaaja. Tämä ammatillinen ero tekee sen, että toinen voi puhua eri tavalla. Sen Halla-aho on saanut käytännössä kokea.

Sinänsä jännää kuinka monet vertaavat liki kaikkea kuulemaansa "mitä jos halla-aho olisi" -metodilla ja sitten haukkuvat toisia sekopäiksi.

Varsinaista tappamisvaatimusta en tuossa The Guardianin-jutussa näe, mutta Kaurismäelle tyypillisen tokaisun kylläkin - eräänlaisen pallonheiton, josta pääasiassa oikeistosuvaitsevaisevaiset hermostuvat.

Väärinkäsitys on ymmärrettävä, sillä Kaurismäen haastattelut tulisi nähdä. Kirjallisessa kontekstista siitä saa helposti väärän kuvan ja sama koskee Halla-ahonkin sanomisia. Pilkettä silmäkulmassa kun ei voi kirjoittaa tai jos voi niin tomittaja ei sellaista välttämättä lehteen pistä.

Onhan se harmittavaa kun ohjaaja ei sano sitä, mitä itse haluaisi kuulla.
Vielä harmittavampaa on se, että käsitys muodostetaan kotimaisen iltapäivälehden perusteella.

Suosittelen lukemaan alkuperäisen jutun täältä:
http://www.guardian.co.uk/film/2012/apr/04/aki-kau...

Varoitus: Guardianin artikkelissa Kaurismäki ei kehu Suomea maailman hienoimmaksi maaksi.

Ilkka Järvelä

"Halla-Aho on poliitikko ja Kaurismäki on auteur-ohjaaja. Tämä ammatillinen ero tekee sen, että toinen voi puhua eri tavalla."

Kerrotko vielä minkä lain perusteella on noin. Minä olen luullut että lain edessä olemme tasavertaisia mutta ilmeisesti niin ei olekaan.

Omana mielipiteenäni se että vaikka selittelisit ja saivartelisit kuinka pitkään niin en hyväksy tappamispuheita keneltäkään.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Ilkka: "Minä olen luullut että lain edessä olemme tasavertaisia mutta ilmeisesti niin ei olekaan."

Et ole oikeasti uskonut noin.

Kukaan meistä ei usko, että kaikki olisivat lain edessä tasavertaisia. Kaurismäki - Halla-Aho kuvio on selvä, toisen sana painaa enemmän kuin toisen. Se mikä sallitaan Nykäselle tai Kaurismäelle ei ole sallittua kansanedustajalle.

Ilkka Järvelä

Poikkeaa blogikirjoituksen aiheesta - joka on Kaurismäki - vastaan.

En uskokaan että kaikki olisivat lain edessä tasavertaisia. Mutten usko rajan kulkevan siinä mitä sanoit vaan Halla-ahon kaltaiset ihmiset, jotka arvostelevat hallituksen politiikkaa hyvin voimakkaasti, saavat helpommin tuomioita kuin muut. Kuitenkaan laista ei löydy perusteita miksi näin pitäisi olla.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Järvelä: "Kerrotko vielä minkä lain perusteella on noin"

Kerroin jo niin selkeästi kuin pystyin mistä on kysymys. Sinun on varmaan paras tehdä tutkintapyyntö Kaurismäen puheista jos ne uhkaavina koet.

Ilkka Järvelä

Sorvaniemi: "Kerroin jo niin selkeästi kuin pystyin mistä on kysymys. Sinun on varmaan paras tehdä tutkintapyyntö Kaurismäen puheista jos ne uhkaavina koet."

Teen tai en, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mitä juttelemme tässä blogissa. Olet esittänyt väitteen että Kaurismäen kaltainen ei-politiikko saa julkisissa puheissaan kehottaa tappamiseen mutta Halla-ahon kaltainen politiikko ei saa. Olen pyytänyt sinulta perustelua, mikä lakimme oikeuttaa moiseen. Toistaiseksi en ole saanut tähän varsin yksinkertaiseen kysymykseeni sinulta mitään ymmärrettävää vastausta. Sulla on edelleen mahdollisuus vastata tähän kysymykseen mutta epäilen ettei sulla vastausta ole. Päättelen sen noista aiemmista viesteistäsi tässä blogissa. Osoita että olen väärässä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

"Olet esittänyt väitteen että Kaurismäen kaltainen ei-politiikko saa julkisissa puheissaan kehottaa tappamiseen mutta Halla-ahon kaltainen politiikko ei saa."

Maailma toimii siten, että toisessa asemassa saa heitellä toisenlaisia heittoja kuin toisessa. Se on fakta. En se minustakaan oikein ole. Ironian ja sarkasmin ystävänä näen useimminten mitä Halla-ahokin on vaikkapa kommenteillaan tarkoittanut. Suurin osa ei näe. Minun mielestäni Halla-aholla on yhtäläinen oikeus heitellä heittojaan, mutta ne eivät ole valitettavasti tämän pelin säännöt enemmistön mielestä.

Koska Halla-aho on poliittinen henkilö niin hänellä on kannattajia ja vastustajia. Näistä jälkimmäkiset osin ymmärtämättömyyttään osin tarkoituksella. Jos Kaurismäki olisi politiikassa niin hänet oltaisiin jo teurastettu aikoja sitten.

Nyt tämän Kaurismäen haastattelun suhteen sinä Järvelä toimit samoin kuten Halla-ahon metsästäjät ja irroitat lauseen asiayhteydestä ja teet siitä aseen. Tuo Halla-ahon metsästys varmasti harmittaa sinua ja montaa muuta, mutta älä sitä harmitusta Kaurismäen niskaan kaada, sillä siihen harmiin hän on syytön.

Lain perään sinun sinänsä on turha huudella, sillä jokaisen velvollisuus on tehdä ilmoitus laittomasta toiminnasta. Pelkästä itkemisestä ei ole apua.

Ilkka Järvelä

"Maailma toimii siten, että toisessa asemassa saa heitellä toisenlaisia heittoja kuin toisessa. Se on fakta. En se minustakaan oikein ole."

En oikein ymmärrä tuota lausetta jos kuitenkin toisaalta sinusta Kaurismäen puheet ovat "jees". Se että havaitsee hänen kannattavansa tappamista ei minusta oikein ole asiayhteydestä irroitettua. Onko se sitten huumoria? Minun huumorintajuni ei yllä tuonne asti eikä myöskään silloin jos se samalla kuitataan "kännisen oikeudeksi puhua".

Halla-ahosta. En ole Halla-ahon kannattaja, itseasiassa olen monista asioista eriä mieltä kuin Halla-aho. Siinä mielessä Halla-ahon "tyypillisin kritiikki" jota hän myös US Puheenvuoroissa saa "harmittaa" minua koska se on pääosin täysin älytöntä ja perustuu pelkästään siihen että poimitaan yksittäisiä lauseita irroitettuna asiayhteydestään.

Halla-ahon "puolesta" voisin lisäksi todeta sen että missään tapauksessa hänen puheensa eivät ole varrattavissa Kaurismäen puheisiin "hirveydessään", toki on myös Halla-ahon ja Kaurismäen asemissa on eroa, mutta Kaurismäki on kuitenkin julkisuuden henkilö joka meinaa jotakin. Hänen tulisi olla jonkinlainen "esikuva" myöskin (vaade joka ei koske meitä taviksia) mutta sellaisena hän on minusta täysin kelvoton omien puheidensa takia.

Olipa ihmisen aate tai asema mikä hyvänsä taikka ne puuttuisivat kokonaan, tappamiseen yllyttäviä puheita en hyväksy yhtään keneltäkään mistään syystä, en edes siinä tapauksessa että kyseessä olisi "huumori".

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Taas kerran huomaan välittömän halun valloittaneen mieleni sopukat
Haluan puketua poplariin, sytyttää tupakan siellä missä se on kiellettyä, käyttää Elannon viiden markan aurinkolaseja ja kutsua kaikkia Frankeiksi

Otetaanko taksi Frank
Onko sulla rahaa
Ei, onko sulla
Ei, otetaan taksi

Eira tuo onnen ihmemaa missä mummot eivät potki kipeästi Frankkeja odottaa...Odottaa minuakin

Z Man

Älä kuule dissaa Eiraa. Eira on hienompien ihmisten kaupunginosa. Siellä puliukotkin puhuvat ruotsia ja äänestävät aina RKP:tä.

Käyttäjän villezlaaksonen kuva
Ville Laaksonen

Ei tää sun kirjoitus ole mikään blogi.
Sulla ei myöskään ollut mitään omaa näkökulmaa.
Kopioit vaan toisten medioille lausuttuja lauseita.
MIKÄ SUOMI KUVA!!??

Arto Niinistö

Alkoholi sumentaa ihmisen aivot.

Toivon, ettei Kaurismäki todella tarkoittanut 70 milj. ihmisen likdividointia.

Tie on Pol Potin tie, raakalaismainen monien vuosikymmenien kärsimysten tie, joka johtaa satojen miljoonien ihmisten murhaamiseen, mahdollisesti myös atomisotaan.

Inteklellisuus (oma sivistyssanani), joka suosii tunnettuja henkilöitä, jotka voivat sanoa mitä tahansa tunnetun asemansa suhteen ei saa tulla yleiseksi käytännöksi. Samat säännöt pitää koske meitä kaikkia.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset